Wedstrijdjudo

Judo Rotterdam-Overschie

Algemene informatie

Bij Judo010 hechten we veel waarde aan het wedstrijdjudo. Het vormt een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de judoka. Zonder het wedstrijdelement kan judo zeer intensief beoefend worden, het zal echter nooit helemaal compleet zijn. Deelname aan wedstrijden is dan ook belangrijk voor het behalen van een nieuwe kleur slip of band omdat deze kleur band of slip symbool staat voor het niveau van de judoka

Een positieve ontwikkeling wordt gecreëerd net buiten de comfort zone van de judoka. Te hoog boven deze comfort zone zorgt voor angst en te laag zorgt voor verlies van interesse. Om deze reden hebben we bij judo010 de judoka’s onderverdeeld in zes verschillende categorieën.

  • C-selectie, -12 (geen tot weinig wedstrijdervaring)
  • B-selectie, -12 (weinig tot redelijke wedstrijdervaring)
  • A-selectie, -12 (redelijk tot veel wedstrijdervaring)
  • C-selectie, 12 jaar en ouder (geen tot weinig wedstrijdervaring)
  • B-selectie, 12 jaar en ouder (weinig tot redelijke wedstrijdervaring)
  • A-selectie, 12 jaar en ouder (redelijk tot veel wedstrijdervaring)

Alle wedstrijden die geselecteerd zijn voor onze judoka’s worden in de app geplaatst. Bij de plaatsing in de app wordt er bepaald welke judoka’s de wedstrijd kunnen gaan judoën, aan de hand van de 6 verschillende categorieën. Dit houd in dat zodra de judoka de app opent en naar de kalender gaat, hij of zij enkel de wedstrijden ziet die voor hem of haar geselecteerd zijn. De inschrijving voor het betreffende toernooi komt uiteindelijk terecht bij de wedstrijdadministratie van Judo010.

De wedstrijdadministratie van Judo010 schrijft alle leden een week voor de officiële sluitingsdatum in bij de organisatie van het betreffende evenement. Schrijft u later in, via een andere weg dan de oorspronkelijke manier, dan heeft u kans dat de judoka niet deel kan nemen aan het evenement.

Mogelijke bijkomende kosten zijn:

  • benzinegeld voor het mee rijden met andere judoka €2,50 pp.
  • kosten voor het overschrijven naar een andere gewichtsklasse (word niet bij alle evenementen toegepast)
  • kosten voor de toeschouwer (verschilt per evenement)

We streven er naar om per maximaal 3 judoka’s 1 coach aan de rand van de mat te hebben staan.

Voor de grotere evenementen is het noodzakelijk dat de judoka lid is van de Judobond. Hij/Zij dient dan bij de weging het lidmaatschap van de JBN te laten zien. Zonder dit lidmaatschap mag de judoka niet deelnemen.

De judoka dient een correct Judopak te dragen. Het pak dient vooral schoon te zijn en de juiste maat te hebben. Naast de oorspronkelijke kleur band heeft de judoka een rode en witte band bij zich. Dames dragen een wit t-shirt (zonder opdruk) onder hun Judogi, hebben hun haar ingevlochten en bij elkaar gehouden met elastiekjes welke geen harde delen bevatten.