Wedstrijdjudo

Algemene informatie

Bij Judo010 hechten we veel waarde aan het wedstrijdjudo. Het vormt de laatste schakel in de ontwikkeling van de judoka. Zonder het wedstrijdelement kan judo zeer intensief beoefend worden, het zal echter nooit helemaal compleet zijn.

Een positieve ontwikkeling wordt gecreëerd net buiten de comfort zone van de judoka. Te hoog boven deze comfort zone zorgt voor angst en te laag zorgt voor verlies van interesse. Om deze reden is het belangrijk dat u bij de trainer informeert naar het niveau van de aangeboden activiteit en of deze aansluit bij het niveau van de betreffende judoka voordat deze zich inschrijft.

Om een beeld te geven van de verschillende niveaus hebben we bij judo010 de toernooien onderverdeeld in drie verschillende categorieën.

  • A-toernooien zijn toernooien voor de ervaren wedstrijdjudoka
  • B-toernooien zijn toernooien voor de beginnende wedstrijdjudoka
  • C-toernooien zijn toernooien voor de onervaren wedstrijdjudoka

Specifieke informatie

U schrijft zich in voor een evenement door middel van het online inschrijfformulier op deze pagina. Dit formulier opent u door op de naam van het toernooi te klikken.

volg de aanwijzingen op het formulier op om het volledig in te vullen en druk dan op verzenden. Let op!!! De judoka is pas volledig ingeschreven als u de kosten voor het evenement waarvoor de judoka wordt ingeschreven zelfstandig heeft overgemaakt op rekening van judo010.

Judo010 schrijft alle leden een week voor de officiële sluitingsdatum in bij de organisatie van het betreffende evenement. Schrijft u later in of staat het inschrijfgeld nog niet op de rekening van judo010 dan heeft u kans dat de judoka niet deel kan nemen aan het evenement.

Mogelijke bijkomende kosten zijn:

  • benzinegeld voor het mee rijden met andere judoka €2,50 pp.
  • kosten voor het overschrijven naar een andere gewichtsklasse (word niet bij alle evenementen toegepast)
  • kosten voor de toeschouwer (verschilt per evenement)

We streven er naar om per maximaal 3 judoka’s 1 coach aan de rand van de mat te hebben staan.

Voor de grotere evenementen is het noodzakelijk dat de judoka lid is van de Judobond. Hij/Zij dient dan bij de weging het lidmaatschap pasje van de JBN te laten zien. Zonder deze pas mag de judoka niet deelnemen.

De judoka dient een correct Judopak te dragen. Het pak dient vooral schoon te zijn en de juiste maat te hebben. Naast de oorspronkelijke kleur band heeft de judoka een rode en witte band bij zich. Dames dragen een wit t-shirt onder hun Judogi, hebben hun haar ingevlochten en de elastiekjes bevatten geen harde delen.

Inschrijven evenementen


A-toernooien

momenteel geen toernooien


B-toernooien

momenteel geen toernooien


C-toernooien