Wedstrijdjudo

Judo Rotterdam-Overschie

Algemene informatie

Bij Judo010 hechten we veel waarde aan het wedstrijdjudo. Het vormt een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de judoka. Zonder het wedstrijdelement kan judo zeer intensief beoefend worden, het zal echter nooit helemaal compleet zijn. Deelname aan wedstrijden is daarom ook belangrijk voor het behalen van een nieuwe kleur slip of band omdat deze kleur band of slip symbool staat voor het niveau van de judoka

Een positieve ontwikkeling wordt gecreëerd net buiten de comfort zone van de judoka. Te hoog boven deze comfort zone zorgt voor angst en te laag zorgt voor verlies van interesse. Bij de aankondiging van een toernooi op de kalender bij judo010 ziet u voor welk niveau judoka het betreffende toernooi geschikt is.

  • C-toernooi, geen tot weinig wedstrijdervaring;
  • B-toernooi, weinig tot redelijke wedstrijdervaring;
  • A-toernooi, redelijk tot veel wedstrijdervaring

Tevens zijn niet alle toernooien altijd toegankelijk voor alle leeftijden. Iedere judoka wordt in de app door de trainer in de juiste leeftijdscategorie geplaatst U8, U10, U12, U15 en U18 en u ziet dan ook alleen de toernooien op de kalender die voor die leeftijdscategorie toegankelijk zijn. U dient zelf in de gaten te houden of het niveau van het betreffende toernooi past bij degene die u inschrijft. Twijfelt u dan kunt u terecht bij de trainer.

De inschrijving voor het betreffende toernooi komt uiteindelijk terecht bij de wedstrijdadministratie van Judo010.

De wedstrijdadministratie van Judo010 schrijft alle leden een week voor de officiële sluitingsdatum in bij de organisatie van het betreffende evenement. Schrijft u later in, via een andere weg dan de oorspronkelijke manier, dan heeft u kans dat de judoka niet deel kan nemen aan het evenement.

Mogelijke bijkomende kosten zijn:

  • benzinegeld voor het mee rijden met andere judoka (in overleg met de chauffeur).
  • kosten voor het overschrijven naar een andere gewichtsklasse (is niet bij alle evenementen mogelijk)
  • kosten voor de toeschouwer (verschilt per evenement)

We streven er naar om per maximaal 3 judoka’s 1 coach aan de rand van de mat te hebben staan.

Voor de grotere evenementen is het noodzakelijk dat de judoka lid is van de Judobond. Hij/Zij dient dan bij de weging het lidmaatschap van de JBN te laten zien. Zonder dit lidmaatschap mag de judoka niet deelnemen.

De judoka dient een correct Judopak te dragen. Het pak dient vooral schoon te zijn en de juiste maat te hebben. Naast de oorspronkelijke kleur band heeft de judoka een rode en witte band bij zich. Dames dragen een wit t-shirt (zonder opdruk) onder hun Judogi, hebben hun haar ingevlochten en bij elkaar gehouden met elastiekjes welke geen harde delen bevatten.