Judo010 clubcoach B-C toernooien

Judo010 clubcoach B-C toernooien

introductie

De clubcoach

Bij judo010 zijn we van mening dat het wedstrijdelement in judo noodzakelijk is om alle fysieke en mentale voordelen waarvoor het judo ooit bedacht is te kunnen ontvangen als mens in het algemeen en als judoka in het bijzonder

De coach is een onmisbare schakel in de ontwikkeling van de jeugdjudoka. Hij/zij is, naast het algemeen begeleiden van de judoka tijdens toernooien, de vertaler van:

  • dat wat de judoka heeft geleerd tijdens de training vertalen naar de toepassing in de praktijk, en andersom;
  • dat wat toegepast is in de praktijk te kunnen vertalen naar nieuwe trainingsdoelen.

Als coach moet je in staat zijn je te kunnen verplaatsten in de judoka. Je dient op de hoogte te zijn van wat de judoka weet en kan en hem aan te moedigen de kennis en vaardigheden toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit houd in dat je voorafgaand aan het toernooi weet wat de vaardigheden zijn van de judoka die jij gaat coachen.

Succesbeleving is de belangrijkste stimulans voor de judoka om plezier te behouden. En plezier is noodzakelijk voor de ontwikkeling van intrinsieke motivatie. Het primaire doel is plezier. Het is dan ook de belangrijkste taak van de coach om de judoka tijdens het toernooi, ongeacht het door de scheidsrechter besloten resultaat, succes te laten ervaren.

tijdens deze korte theoretische cursus ontvang je de nodige informatie, tips en tools om het bovenstaande te kunnen realiseren. Maar wat voor de judoka geldt, geldt ook voor de coach!

Doe het met plezier of doe het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *